SEO eszközök, szoftverek a keresőoptimalizáláshoz. Ezen az oldalon olyan szoftvereket találsz, amelyek segítenek az optimalizálás során. Válaszd ki az adott feladathoz a legmegfelelőbb programot és azt használd.

Nem kell leragadni egy eszköznél a teljes SEO folyamat alatt. Váltogasd őket, ha szükségesek. Azt is megcsinálhatod, hogy az egyikkel adatot gyűjtesz majd a másikkal elemzel. A lényeg mindig az, hogy a célt minél egyszerűbben el tudd érni. Ezeket az itt feltüntetett eszközöket és szolgáltatásokat mi is használjuk, így ezeket neked is nyugodt szívvel tudjuk ajánlani.

SEO PowerSuite: Rank Tracker

A SEO PowerSuite programcsomag első tagja a Rank Tracker amelyet a keresőoptimalizálás legelső folyamatánál kell használnod. Ezzel az eszközzel fogsz profi kulcsszókutatást csinálni és ezzel fogod a helyezéseidet nap mint nap ellenőrizni, hogy az egyes módosítások hogyan érintették a weboldalad.

Ennek a programnak van ingyenes és fizetős változata is. Az ingyenessel kisebb projekteket el tudsz végezni, de ha komolyan gondolod az optimalizálást érdemes megvenned legalább a PRO verziót ebből a programból. Van egy cégeknek szánt Enterprise verzió is, de ha te nem akarsz másnak SEO-zni akkor ezzel nem kell foglalkoznod. Nézzük mit tud a Rank Tracker és mire fogod használni.

Rank Tracker – SEO PowerSuite

Rank Tracker – SEO PowerSuite.

HELYEZÉSMOZGÁS KÖVETÉS – GEO-specifikus mérések:

Lokális azaz helyhez-kötött kereséseket tudsz végezni. Ha a vállalkozásod például Szegeden működik és azt szeretnéd, hogy a szegedieknek jelenjen meg a találati listában a weboldalad azt ezzel tudod követni. Beállíthatod pontosan az összes paramétert, hogy milyen keresési feltételek mellet mutassa meg a találati listát. Rengeteg paraméter megadható amellyel pontosan személyre tudod szabni a célpiacod keresési szokásait, így az Ő keresésük alapján adott találati listát és rajta a weboldalad elhelyezkedését fogod látni. Követheted a konkurens weboldalak mozgását és az algoritmus (SERP – találati lista) változásait is.

KULCSSZÓKUTATÁS – 20 keyword tools (20 kulcsszó kereső és elemző eszköz egyben):

Teljeskörű és nagyon kényelmes kulcsszókereső és elemző eszköz. Rengeteg olyan kulcsszót fogsz találni amely az üzletedre, weboldaladra illik. Elemezheted a konkurencia erejét, keresési mennyiséget, fizetési hirdetés ajánlatokat, tehát mindent amilyen adat szükséges ahhoz hogy a legjövedelmezőbb kulcsszavakat könnyedén ki tudd válogatni.

Nézd meg a Rank Tracker letöltő oldalát a teljes programleírásért. Ez a program fogja megalapozni a SEO projektedet, illetve ezt használva tudod ellenőrizni az elvégzett munka eredményét.

SEO PowerSuite: WebSite Auditor

A SEO PowerSuite programcsomag második tagja a WebSite Auditor amelyet a keresőoptimalizálás második folyamatánál fogsz használni. Ezzel az eszközzel fogod kijavítani és optimalizálni a weboldalad szerkezetét és technikai paramétereit. Továbbiakban ez a tools fog arra szolgálni, hogy a tartalmadat SEO szempontból be tudd 100%-osra állítani a kulcsszavaid tekintetében. – Ez már tudja a TF-IDF szövegelemzést, szemantikus SEO-t is. Technikai és tartalomoptimalizálás teljeskörűen.

Ennél a programnál is választhatod az ingyenes verziót, de a korlátozások miatt ebben az esetben is inkább javasolt a legolcsóbb PRO verzió megvásárlása. Természetesen, ha másnak is dolgozol és szeretnél tartalmat optimalizálni választhatod az Enterprise verziót is. Nézzük nagyvonalakban mit tud a WebSite Auditor.

WebSite Auditor – SEO PowerSuite

WebSite Auditor – SEO PowerSuite.

WEBOLDAL TECHNIKAI ÉS SZERKEZETI ELEMZÉS – mobil és technikai beállítás:

Ez a program segíteni fog, hogy megtaláld az összes technikai SEO hibát a weboldaladon amelyek miatt nem jutsz előrébb a Google találati listáján. A programmal megtalálhatod a “vékony” tartalmakat amelyek miatt a Google úgy ítélheti meg a weboldalad, hogy az nem minőségi tartalom. Több mint 30 technikai és szerkezeti hibajavításra van lehetőség. A teljes technikai SEO elvégzése ezzel a programmal lehetséges.

TELJES TARTALOMELEMZÉS ÉS TARTALOMOPTIMALIZÁLÁS – TF-IDF szemantikai beállítás:

Elemezd a tartalmadat a legújabb szemantikai módszerekkel. A program már a legújabb TF-IDF szövegkörnyezet elemzéssel nem csak a kulcsszavak, hanem a szövegkörnyezet beállításában is azonnali segítséget nyújt. Nem általános szabályok alapján dolgozik a szoftver hanem a kulcsszavadra automatikusan rákeresve a legerősebb konkurens weboldalak alapján ad pontos utasítást melyik weboldalelemet, hogyan állíts be. A jó helyezéshez kell a minőségi tartalom. Ez a tools ilyen tartalom előállításához ad pontos útmutatást.

Nézd meg a WebSite Auditor letöltő oldalát a teljes programleírásért. Ez a program fogja megmutatni a technikai és tartalmi hiányosságokat a weboldaladon és javaslatot tesz az optimalizálásukra.

SEO PowerSuite: SEO SpyGlass

A SEO PowerSuite programcsomag harmadik tagja a SEO SpyGlass amelyet a keresőoptimalizálás negyedik folyamatánál kell használni. Ezzel az eszközzel lehet ellenőrizni a weboldaladra mutató linkhálózatot, hogy emiatt kaphatott-e az oldalad Google Pingvin büntetést. Valamit ez a tools alkalmas arra, hogy feltérképezze a konkurenciád weboldalára mutató linkhálózatot és pontos képet adjon arról, hogy hogyan kell a saját linkhálózatod módosítani, hogy felkerülhess a Google első helyeire.

Mint a programcsomag többi tagjainál is ennél a programnál is van ingyenes verzió, de így korlátozott adatokhoz juthatsz. Érdemes megvásárolni ebben az esetben is legalább a PRO verziót amellyel egy átlagos Kis és Középvállalkozás már könnyedén elboldogul. Ennél a programnál is az Enterprise verzió azoknak készült akik eladásra, másoknak szeretnének linkhálózat elemzéseket csinálni.

SEO SpyGlass – SEO PowerSuite

SEO SpyGlass – SEO PowerSuite.

BACKLINK HÁLÓZAT ELLENŐRZÉS – saját weboldalra mutató linkhálózat beállítása:

Teljes linkhálózat feltérképezése a saját weboldal esetében. Gyenge minőségű, büntetési kockázatot jelentő linkek szűrése és eltávolítása a linkhálózatból. Jó és rossz mintázatok felderítése a linkhálózatban. A kapott adatokkal könnyedén beállítható a linkstruktúra olyan mintázatúra mintha azok a linkek természetes úton, maguktól szaporodtak volna.

KONKURENCIA ELEMZÉS – konkurens weboldalakra mutató linkhálózat feltérképezése:

Akár 5db konkurens weboldal linkhálózatának felderítése, linkek összegyűjtése. A talált linkek adatainak kigyűjtése. Linképítés mintázatának összehasonlítása a saját weboldaléval. Azonnal látszik, honnan és milyen linkszöveggel kell linket szerezni, hogy ugyanazokat az eredményeket el lehessen érni. Rengeteg linkadat begyűjtése a könnyebb döntés érdekében.

Nézd meg a SEO SpyGlass letöltő oldalát a teljes programleírásért. Ezzel a programmal ellenőrzöd a backlink hálózatodat és térképezed fel a konkurencia linkhátózatát.

SEO PowerSuite: LinkAssistant

A SEO PowerSuite programcsomag negyedik tagja a SEO SpyGlass amelyet a keresőoptimalizálás utolsó fázisánál kell használnod. Ez a tools fog neked segíteni a minőségi linkek felkutatásában. Lekéri a linkek minőségi adatait és így segít megtervezned a linképítést. Ez a szoftver fogja tartani a kapcsolatot más weboldalak webmestereivel ahonnan linket akarsz szerezni. Tehát ez egy olyan program amely nagy segítség lesz a linképítésben.

Válaszd ebben az esetben is a PRO belépő árú verziót mert így juthatsz azokhoz a funkciókhoz hozzá amelyek időt fognak neked spórolni mint a linkkeresésben mint a kapcsolattartásban és backlinképítésben. Az ingyenes verzió ebben az esetben is korlátozott, de érdemes letölteni és megnézni mit tud a program. Az Enterprise itt is mint a többi programnál “nagyüzemi” céges felhasználóknak készült. Kis és Középvállalkozásoknak és akik maguk SEO-zák weboldalukat elegendő a PRO verzió.

LinkAssistant – SEO PowerSuite

LinkAssistant – SEO PowerSuite.

MINŐSÉGI LINKEK FELKUTATÁSA – 12+ linkkereső eszköz egyben

Könnyedén megtalálhatod azokat a weboldalakat ahonnan linket szerezve azonnali helyezésjavulást érhet el a weboldalad. Vendégblogok, linkoldalak, katalógusok és a konkurens weboldal linkek összegyűjtése. Pár perc alatt akár több száz linképítési lehetőség felkutatása. A felkutatott weboldalak minőségi mutatóinak meghatározása, így nem kell félni attól, hogy a weboldalad büntetést fog kapni a linképítés miatt.

LINKÉPÍTÉS MEGTERVEZÉSE ÉS KIVITELEZÉSE – tömeges kapcsolattartás a webmesterekkel:

A legújabb szabályokat követve tudsz linkeket szerezni azokról a weboldalakról amelyeket megtaláltál és a Te SEO céljaidat szolgálnák. Könnyedén, személyre szabott levelekkel tarthatod a kapcsolatot a minőségi weboldalak webmestereivel akár tömegesen és automatizálva. Rengeteg idő megspórolható ennek a tools-nak a használatával.

Nézd meg a LinkAssistant letöltő oldalát a teljes programleírásért. Ez a program fog segíteni a linképítés megtervezésében és kivitelezésében.

Általános útmutatás

Ez az oldal egy mankó azokkal az eszközökkel és szolgáltatásokkal amelyekkel az egyes részfeladatokat meg tudod csinálni és a kitűzött célokat könnyedén el tudod érni.

Természetesen nem kell ragaszkodnod azokhoz a szoftverekhez és szolgáltatásokhoz amit mi használunk. A lényeg, hogy az általunk tesztelt és bevált módszereket és technikákat tökéletesen kivitelezni tudd, le tudd másolni. Ha van egy olyan SEO programod vagy másik plugin-od amivel a mi ajánlásainkat meg tudod csinálni, nyugodtan használd azt.