[ratings]

Sok kampányunk futott a Keresőoptimalizálás a gyakorlatban könyvünk kapcsán, így már lehet hogy tudod miről van szó. Többen jeleztétek, hogy a vásárlás előtt szükségetek lenne még információkra amiket nem találtok a könyv értékesítési oldalán. Ebben a cikkben megtalálod ezeket a válaszokat.

Nézzük pár mondatban, hogy miért is íródott meg ez a könyv és utána foglaljuk össze, hogy ha megveszed ezt a könyvet, akkor mire fogod tudni használni. Ha még nem találkoztál a könyv oldalával akkor itt tudod megnézni és megvenni az aktuális friss példányt.

Miért írtam meg ezt a könyvet?

Hogy miért írtam meg ezt a könyvet?

A történet valamikor még a 2006-2008-as évek táján kezdődött amikor elkezdtem keresőoptimalizálással foglalkozni. Ebben az időszakban még csak saját weboldalaimat optimalizáltam. Nem vállaltam ilyen jellegű munkákat, legfőképp azért sem mert akkor még tanulgattam a szakmát.

Mint mindenki, aki megoldást keres a Google látogatószerzésre, én is megvettem minden hazai könyvet a témában. Rengeteget olvastam utána, hogy a cégek hogyan optimalizálják a weboldalaikat. Valljuk be, nem nagyon van olyan könyv a témában, ami teljes egészében bemutatná a teljes keresőoptimalizálás folyamatát – erről itt olvashatsz bővebben. Mi is csak találgattuk, milyen technikák működnek és milyenekért kaphatsz büntetést.

Megcsináltam az olvasott technikákat és nem jöttek az eredmények. Elkezdtem keresni, hogy miért van ez. Gyorsan meg is találtam, virágzott a piac csak én nem vettem észre!

Ebben az időszakban gombamód szaporodtak azok a cégek, akik linképítéssel foglalkoztak. Tőlük tudtam meg, hogy a Google algoritmusában van egy hiba, amit kihasználva lehet feljutni a találati lista elejére. Ez volt a kulcsszavazott linképítés (2008-2010). Voltak olyan weboldalak, akikre már ebben az időszakban több száz olyan link mutatott, amiknek a link-szövege a fő kulcsszó volt. Tömegesen épültek linkek különféle lintárakba.

Linképítés tömegesen.

Linképítés tömegesen átadási dokumentum a múltból.

Hát persze, miért is ne vennék én is ilyen csomagot, ha már működik. Megépült 70db kulcsszavas link (ma már ez horror kategória) és abban a pillanatban az eddigi oldalak felkerültek a Google első 10 helyezett közé. Hoppá! Megvan a működő technika!

Megérkezett a Google Pingvin első verziója (Google Pingvin a spam linképítés technikákért büntetett)! Elvesztettük az összes oldalunkat, pont ugyanúgy mint mindenki más ebben az időszakban.

Sebaj, volt már ennél is rosszabb! Keresgéljünk, hogyan oldhatjuk ezt meg? – Most már nem hazai forrásokat használtunk keresőoptimalizálási hibajavításra. Beleástam magam a legnépszerűbb külföldi SEO blogokba és kijavítottam a Pingvin büntetést. Jó kis tanulópénz volt!

Google Pingvin algoritmus miatti helyezészuhanás és helyreállás.

Google Pingvin algoritmus miatti helyezészuhanás és helyreállás.

Most már királyok vagyunk! Tudunk mindent! Volt már jól elkészített tartalmunk. Elkaszált a Google Pingvin algoritmus amit kijavítottunk. Rengeteg a tapasztalatunk, miénk a világ!

Igen, persze! A java most jött.

Készítettünk magazin alapú weboldalt és elkezdtük önteni bele a tartalmat. Ment is felfelé minden kulcsszó a találati listában ahogy az a nagy könyvben meg volt írva. Hatalmas látogatószámokat értünk el.

Hatalmas látogatószám rövid időn belül.

Hatalmas látogatószám rövid időn belül.

Kezdett a weboldalunk jól termelni. Rengeteg volt a látogató és a reklámokat is kattintgatták szép számmal. De, egyik napról a másikra történt valami. A helyezések elkezdtek zuhanni és a látogatószám lecsökkent 2-300/nap-ra a napi 10.000 látogatóból. Nem volt spam-linképítés, sem más olyan technika, ami ezt eredményezhette volna.

Újra következett a szakmai blogok böngészése és az információgyűjtés. Megtaláltuk a hibát. A Google Panda büntette a weboldalunkat mert elég sok olyan tartalom volt rajta amelyek csak minimálisan tértek el egymástól. Sok volt az oldalon belüli duplikáció amit a WordPress rendszere alapból megcsinál. És még sorolhatnám tovább, azokat a tényezőket amelyek a minőségi szignálunkat rontották le.

Gondolhatod, nem adtam fel! Javítottam ezeket a hibákat is, és már sokadjára, de elölről kezdtük a projektjeinket. A saját bőrömön tapasztaltam meg mindent, amit a keresőoptimalizálással kapcsolatban megtanultam.

És most érkeztünk el ahhoz a részhez, hogy miért íródott meg ez a könyv.

Rengeteg információ, tapasztalat és működő SEO technika gyűlt össze az elmúlt 12 év alatt. Az első 4-5 évben szinte csak tanultam és teszteltem. Saját bőrömön tapasztaltam meg mindent. Amikorra letisztult a tudás már a SIBA Tech-nél kezdtem el dolgozni tanácsadóként. Ekkor már nem csak kis és középvállalkozásokkal, hanem multi cégekkel is dolgoztunk együtt. Rengeteg SEO projektet követtem végig az első lépéstől az utolsóig. Innen jött az ötlet, miért is ne írnám le azt a keresőoptimalizálási folyamatot egy könyvbe ami működik?

Így született meg a Keresőoptimalizálás a gyakorlatban könyv, ami alapján Te is pontosan ugyanúgy optimalizálhatod be a weboldalad mint ahogy a nagy cégek csinálnák ezt meg Neked.

Miért lett ez a könyv PDF E-Book?

Sokan kérdezték, hogy miért erőltetjük a PDF és E-Book verziót. A válasz nagyon egyszerű! A Google rengeteg módosítást hajt végre azokon az algoritmusokon amelyek a rangsorolásért felelősek. Naponta változnak a követelmények és ha Te egy elavult információt tartalmazó könyv utasításait követed az eredmények sem fognak jönni.

Szinte naponta érkezik hír az algoritmus változásokról.

Szinte naponta érkezik hír az algoritmus változásokról.

A fenti képen láthatod, hogy milyen ütemben érkeznek friss hírek egy-egy Google algoritmus frissítésről. Vannak olyan frissítések, amelyek nem érintik a könyv tartalmát, és lesznek olyanok amik igen. Ha új követelményeket állít fel a Google, nekünk is változtatni kell a SEO taktikánkon.

Ezért fontos az, hogy legyen ennek a kiadványnak egy olyan verziója, amit folyamatosan lehet majd frissíteni, és különösebb anyagi kiadás nélkül eljuttatható lesz majd a vásárlókhoz.

Ha megveszed a könyvet, mindig lesz egy aktuális tudásanyagod a keresőoptimalizálásról. Mivel a könyvünk digitális PDF kiadvány így könnyedén el fogjuk tudni küldeni neked mindig a frissített és javított verziókat a jövőben. – Ennyire egyszerű, hogy miért ilyen formátumban áruljuk a Keresőoptimalizálás a gyakorlatban könyvünket.

Hogy lesz-e fizikai, nyomtatott verziója a könyvnek?

Jelen pillanatban nem tervezzük. Viszont, ha össze tudjuk gyűjteni azokat a SEO technikákat amelyek nem változnak akkor volna értelme ebből a témából kiadni egy fizikai könyvet, persze úgy hogy lenne neki egy digitális kiegészítése amelyet frissítve megkaphatóak lennének a változó információk.

Mit találsz a könyvben és mire használhatod?

Most érkeztünk el a cikkünk legizgalmasabb részéhez! Ez a könyv egy gyakorlati szakmai könyv. Ebben a könyvben nem találsz mesélős részeket csak azokat a technikai lépéseket amiket meg kell csinálnod, hogy a weboldalad felkerüljön a Google első helyeire.

Nézzük részletesen mit tudsz elérni, illetve megcsinálni a könyvben található információkkal:

  • Megszerzed a Google első helyét.
  • Megelőzöd a konkurenciád weboldalát.
  • Rengeteg havi látogatód lesz a Google keresőjéből, stb..

– ezek tudom közhelyek, ezért inkább nézzük meg pontosan, mit lehet megcsinálni a könyvben leírt technikákkal.

Könnyedén megszerezhető az első hely, ha betartod a Google játékszabályait.

Könnyedén megszerezhető az első hely, ha betartod a Google játékszabályait.

Az itt felsorolt technikák nem teljes körű leírások. Érintőlegesen megyek végig azokon a pontokon amelyeket a könyv részletesen taglal. Nézd meg milyen átfogó tudásanyagot kapsz meg, ha megveszed ezt a kiadványunkat.

1) Keresőoptimalizálás alapok

El fogom mondani, hogyan működik a Google kereső. Persze itt nem az algoritmusok működéséről lesz szó, hanem csak az alapokról. Átbeszéljük, hogyan rangsorolja az oldalakat a Google, milyen szerepe van a linkeknek a rangsorolásban és mi az az Univerzális keresés.

Megismered a belső és külső keresőoptimalizálás lépéseit és technikáit. Teljes körű leírást kapsz az On-Page és Off-Page SEO technikákról. Megtudod azt is, hogy miért szükséges a minőségi tartalom az első hely megszerzéséhez illetve azt hogyan tudod megcsinálni.

2) Kulcsszó stratégia

Leírom miért hibás az az elgondolás, hogy erre és erre a kulcsszóra szeretnék előre kerülni. Ha hosszútávú eredményeket szeretnél már nem csak kulcsszót kell kiválasztani, hanem kulcsszóstratégiát kell összeállítani. Enélkül nem lesz működő a keresőoptimalizálási taktikád.

Minden típusú kulcsszót használunk a kulcsszóstratégiában.

Minden típusú kulcsszót használunk a kulcsszó-stratégiában.

Elmagyarázom a kulcsszó stratégia összeállítása alatt felmerülő kifejezések jelentését. Mutatok egy lépésről lépésre kivitelezési tervet, hogyan csinálhatod meg a saját kulcsszó stratégiád. Piac versenyképességét és célokat fogunk vizsgálni. Készítünk egy kulcsszólistát amiket egy érkeztető oldalhoz párosítunk a weboldaladban. Kapsz egy mintát is a működő kulcsszóstratégiára.

Megtudod azt is, hogy miért kell hosszútávú kulcsszó-stratégiában gondolkodni. Mik azok a fókusz kulcsszavak és mik a lépései a kiválasztásuknak.

3) A weboldal kialakítása és szerkezete

Megtudod pontosan, hogy miért nem szabad hasra ütés szerűen kialakítani a weboldalad, ha a Google-ből is szeretnél látogatókat kapni. Megmutatom pontosan milyen SEO szempontból az ideális weboldal felépítés.

Hogyan kell használni a kulcsszó stratégiád már a weboldal kialakításánál, mire figyelj a szerkezet megtervezésekor. Már itt elkezdődik a keresőoptimalizálási munka. Milyen a piramis szerkezetű weboldal és miért ideális ez a keresőoptimalizálásban?

Miért ideális a piramis weboldal-szerkezet a SEO-ban?

Miért ideális a piramis weboldal-szerkezet a SEO-ban?

Megmutatom példákon keresztül, hogyan csinálhatsz magadnak egy olyan piramis mintázatú weboldal-felépítést amit a Google értelmezni és szeretni fog. Végigvezetlek azon is, hogy a belső linkelést hogyan oldd meg egy ilyen weboldalnál.

4) Sarokkő tartalom és technika

Elmagyarázom részletesen mik azok a sarokkő cikkek és miért kell ezt használnod a keresőoptimalizálás során. Pontos útmutatót adok hozzá, hogy hogyan építs be ilyen cikkeket a saját weboldaladba. Ezek a cikkek egymást fogják SEO szempontból erősíteni, így a megtervezett optimalizálási cél hamarabb elérhető lesz.

Sarokkő tartalom kialakítása, technika helyes alkalmazása.

Sarokkő tartalom kialakítása, technika helyes alkalmazása.

Részletes leírást kapsz arról, hogyan használhatod ezt a technikát. Megnézzük nagyobb cégek hogyan használják ki a sarokkő tartalom adta előnyöket a keresőoptimalizálásban.

5) A minőségi tartalom elkészítése

Sokan a mai napig pár mondatos cikkeket készítenek vagy a belső oldalakat automatikusan generálják le, ezek nem nevezhetőek minőségi tartalomnak. Minőségi tartalom szükséges ahhoz, hogy a Google jó helyezést adjon. Beszélni fogunk a minőségi tartalom elkészítéséről. Kitárgyaljuk mi a különbség a webszöveg és a nyomtatott szöveg között. Kitérünk arra, hogy a kulcsszókutatásod hogyan használd fel a minőségi tartalmad elkészítéséhez. Elmondom mik a blogolás veszélyei és miért fontosabb mindennél a minőségi tartalom.

A minőségi tartalom elkészítésének folyamata.

A minőségi tartalom elkészítésének folyamata.

Pontos képet kapsz az írás folyamatáról, hogy a munka ne kínszenvedés hanem élvezet legyen. Felkészülés, tényleges írás, javítás és korrekció lépésről lépésre.

6) Szövegcélok kitűzése

A tartalmaidnak kell hogy legyen célja. Enélkül nem fog megtérülni a keresőoptimalizálásba fektetett energia. Meghatározzuk a célokat és úgy készítjük el a tartalmadat, hogy a célok megvalósuljanak. Megnézzük, hogyan kapcsolódnak a hosszútávú üzleti céljaid a szövegcéljaidhoz. Tanácsokat adok a célok meghatározásához.

7) A szöveg felépítése és struktúrája

Megmutatom, hogyan tervezd meg a szöveged felépítését és ezt a szerkezetet hogyan őrizheted meg az írási folyamat alatt. Milyen címsorokat és jelzésértékű szavakat kell használnod és milyen legyen a szöveged stílusa.

H címsorok használata a tartalom tagolásához.

H címsorok használata a tartalom tagolásához.

Pontos útmutatót kapsz ahhoz, hogy hogyan készíts egy olyan szöveget amit a Google szeret és az emberek is elolvasnak.

8) Tartalomoptimalizálás

Megmutatom a tartalomoptimalizálás lépéseit és beszélek a legnagyobb buktatókról amik ennél a munkafolyamatnál szoktak előkerülni. Hogy könnyebben el tudd végezni a munkát kapsz egy 7 lépéses kivitelezési útmutatót ami végigvezet a munkafolyamaton. Pontos kitöltési értékeket adok az egyes honlaprészek kitöltéséhez.

9) Linképítés

Ha kész vagy minden belső optimalizálással következik a weboldal népszerűsítése. Már nem nagyon beszélünk linképítésről. Inkább a helyes kifejezés az lenne, hogy a weboldalt kell népszerűsíteni, mivel azok a technikák működnek, amelyek a látogatókat szállítják és a márkanevet erősítik, nem pedig a helyezéseket manipulálják.

Beszélni fogok arról, hogyan építs linket egy új weboldal esetében és arról is hogy mire kell figyelned, ha már működik a weboldalad és így szeretnél linképítésbe fogni.

10) Google algoritmusok és büntetések

Megmutatom, hogyan nézheted meg hogy a Google büntette-e a weboldalad és hogy ezeket hogyan javíthatod ki. Írtam a Google Panda és Pingvin valamint a Mobilbarát-algoritmusról is. Talán ez a rész a legértékesebb a könyvben, mivel a mai napig sok olyan weboldal van amely esetében a tulajdonos nem is tud arról, hogy azt a Google büntette, csak azt látja nincs látogató a keresőből. Pontos útmutatót adok, ezeket a büntetéseket, hogyan javíthatod ki.

11) Keresőoptimalizálási eszközök

Ebben a részben átnézzük azokat az eszközöket amelyeket használnod kell a keresőoptimalizálás alatt. Megmutatom milyen adatokat kell nézned a Google Analytics és Search Console, régebbi nevén Webmester eszközökben. Megtudod ezeket az adatokat hogyan használd fel a helyezések javításához.

Bemutatok egy komplett programcsomagot amivel tudsz helyezést mérni, kulcsszóelemzéseket csinálni. Meg tudod magadnak csinálni a weboldal technikai és tartalmi beállításait. Linkeket tudsz elemezni legyen az a weboldaladra mutató backlink vagy a konkurens oldalra mutató linkhálózat. kapsz egy eszközt arra is, hogy könnyedén tudj linket építeni és kapcsolatot tartani más webmesterekkel.

Tehát láthatod a fentiekből, hogy ez a könyv teljes egészében lépésről lépésre megmutatja neked, hogyan kell a saját weboldalad beoptimalizálni.

Mi az örök-élet frissítési garancia?

Az előző fejezetekben már írtam arról, hogy miért PDF formátumban áruljuk ezt a könyvet. Abban a részben már megemlítettem, hogy az egyik ok az, hogy így ezt a dokumentumot könnyen tudjuk frissíteni és így ezeket oda tudjuk adni már ingyenesen a vásárlóinknak.

Bárhol olvashatod a szakmai könyvünket és mindig a legfrissebb verziót!

Bárhol olvashatod a szakmai könyvünket és mindig a legfrissebb verziót!

Na, de miért kell frissíteni a könyvet? – A keresőoptimalizálás folyamatosan változik. A SEO nem olyan mint más szakmák, ahol az egyes változások akár több évente következnek be. A Google hatalmas tempót diktál és szinte pár naponta jön egy kisebb-nagyobb algoritmusváltozás amire reagálnunk kell.

Mindig az aktuális követelmények alapján kell a keresőoptimalizálás minden részfeladatát elvégezni! Ha nem így tennénk, akkor az eredmények sem jönnének.

Emiatt a tények miatt döntöttünk úgy, hogy adunk örök-élet frissítési garanciát a Keresőoptimalizálás a gyakorlatban könyvünkhöz. Ha megveszed a könyvünket akkor innentől kezdve mindig friss SEO tudás lesz a birtokodban.

Nézzük az algoritmus frissítéseket, tesztelünk új technikákat. Ami működik belekerül a könyv következő verziójába és kiküldésre kerül a vásárlóknak. És ezt mindaddig megkapod ingyenesen amíg ezt a könyvet frissítjük. Nem kell mást tenned, csak megvenni egy példányt ebből a könyvből és beállítanod a weboldalad a könyvben leírtak alapján. Ha változik valami akkor módosítasz az új könyv utasításai szerint. Ennyire egyszerű lesz a dolgod.

És hogyan juthatsz hozzá a könyvhöz?

Sokat írtam arról, hogy mit tudsz megoldani a könyvünkkel és mit találsz benne, de arról még nem volt sok szó, hogy hogyan juthatsz hozzá! Ezt a könyvet most szólóban is megveheted, ha a többi kiadványunk nem érdekel, ezt a lehetőséget ide kattintva éred el!

Jelenleg csak bankkártyás fizetési lehetőség van. Ezt a szolgáltatást a Barion végzi nekünk, akiknek az engedélyét a Magyar Nemzeti Bank adta ki, így kockázatot nem vállalsz ezzel a fizetési lehetőséggel.

Ha meggyőztünk akkor kattints valamelyik vásárlási linkre és kezdd el még ma a weboldalad módosításait. Hidd el ez a csekély befektetés többszörösen fog megtérülni.