[ratings]

Ez a szakmai cikkünk már a harmadik a sorban, ami a linképítéssel foglalkozik, viszont ezek a tippek fogják megspórolni neked a legtöbb időt, ha vendégblog cikkekkel szeretnél linket szerezni a weboldaladnak.

A linképítés alap tanfolyam és a haladó szakmai cikkben is volt már arról szó, hogy a linképítés egyik legmegbízhatóbb technikája az, ha olyan weboldalakon jelentetünk meg szakmai cikket, ami ugyanarról a témáról szól, mint a mi weboldalunk, és még hiteles forrásnak is számít.

Meg kell keresnünk ezeket a szakmai, témába vágó portálokat, és meg kell beszélnünk az oldal üzemeltetőjével, hogyan és milyen feltételekkel kerülhetne ki a weboldalára egy általunk megírt cikk. Ezt hívjuk vendégblogolásnak.

Milyen eredményt lehet elérni a vendégblogolással?

Én 2015 és 2017 között küldtem be aktívan vendég cikkeket releváns blogokba egy teszt projekt kapcsán. Viszont ez nem jelenti azt, hogy most nem lehetne ezzel a technikával ugyanilyen, vagy ennél jobb eredményeket elérni.

Még most is ez a legbiztonságosabb linképítési technika, és ha jól csinálod, nem spam-elésre használod (kulcsszavas linkszövegek, gyenge minőségű vendég cikkek), akkor stabil eredményeket fog hozni.

Saját vendégblogolással elért eredmények.

Saját vendégblogolással elért eredmények. (Sipos Csaba)

A fenti képen látod a teszt projekt weboldal látogatószámát. Nem helyezés javulást mutatok, mivel ha kapsz egy-egy weboldaladra mutató linket, az nem csak azt az egy aloldalt erősíti ahová mutat, hanem a teljes honlapodat, így minden kulcsszavad helyezése javulni fog. Ebben az esetben a jó mérési pont a látogatószám, így látszik pontosan, hogy milyen eredménye van a vendégblog-linképítésnek.

Milyen eredményeket értünk el?

 • 2015. február 4.: Körülbelül egy hónapos a weboldal.
  Látogatószám: 50-102 felhasználó
 • 2015. március-április: Elindult a vendég-cikkek publikálása.
  Látogatószám: 100-200 felhasználó
 • 2015. május 25: Hétről-hétre körülbelül duplázódott a látogatószám.
  Látogatószám: 1.920 felhasználó
 • 2015. július 12: A látogatószám növekedést tartotta a weboldal.
  Látogatószám: 3.254 felhasználó
 • 2015. október 18.: Nyár miatt nem jelent meg sok vendég cikk.
  Látogatószám: 3.908 felhasználó
 • 2016. január 16.: Egy évvel az indulás után közel 10.000 napi látogatónk volt.
  Látogatószám: 7.475 felhasználó

Körülbelül egy évig csináltuk a vendégblogolást a weboldalnál, és ez idő alatt a napi 100 látogatószám felment napi 6-7.000 látogatóra. Ezután abbahagytuk a linképítést. A növekedés valamelyest lelassult, de ettől a ponttól már nem kellett a linképítéssel foglalkozni, mert linkek természetes úton is jöttek létre.

A weboldalnak már volt olyan ereje, hogy a publikált cikk, akár pár percen belül a Google Top 10 helyezettje között mozgott.

Mi a vendégblogolás és miért kell hozzá sok idő?

Vendégblog, azaz vendég cikk írása más blogjába, vagy weboldalára. A vendégblogolást végezhetjük manuálisan is és szoftverek segítségével. Ha manuálisan csináljuk, akkor a folyamat így néz ki:

Megkeressük a Google-ben azokat a weboldalakat, amik ugyanarról szólnak mint a miénk, és írunk a tulajdonosnak, hogy milyen módon tudnánk együttműködni. Ezután nincs más hátra mint, megírni a cikkünket, majd elküldeni hogy publikálják le. Ebből a cikkből fogunk kapni egy teljes értékű dofollow linket, ami a Google rangsorolásunkat tudja majd javítani.

Mindenki jól jár, ez egy Win-Win helyzet! A cikket megjelentető weboldal kap egy értékes tartalmat ugyanabban a témában, amiről a weboldala szól. Te kapsz egy linket cserébe, és így erősödik a weboldalad.

Ez a folyamat elég időigényes.

 1. Meg kell keresni a releváns weboldalakat.
 2. Meg kell nézni mennyire erősek és hitelesek az adott témában.
 3. Ha ez megvan, akkor meg kell keresnünk a tulajdonost és egyeztetnünk kell a megjelenés feltételeiről.
 4. Ha megegyeztetek, akkor még hátra van a cikk megírása, aminek minőséginek kell lennie, mert csak így adsz értéket a másik weboldalnak, illetve a rád mutató link is csak így fog minőségi tartalomból érkezni.

Mindez egy hosszú folyamat tud lenni, és sok esetben kapod azt a választ, hogy rendben, megjelenhet a cikked.

Tapasztalatom szerint legalább 50-100 weboldalt kell felkeresned, hogy legyen 10-15 db linked. De viszont ezek a linkek mind értékesek és relevánsak.

Ha manuálisan nekiállsz az 50-100 weboldal felkutatásának, majd levelet írsz mindnek, az rengeteg időbe is telhet. Ezért kell szoftvereket használni ennél a munkafolyamatnál. Saját tapasztalat, hogy igen sokat tudnak a programok a vendégblogolás

Ezt a folyamatot tudjuk felgyorsítani a LinkAssistant szoftverrel. – Ha nem tudod, hogy mi ez a szoftver ebben a cikkben olvass utána! – A program segítségével drasztikusan le tud csökkenni a linképítésre fordított idő mennyisége. Neked már csak a cikket kell megírnod és elküldened a megjelentető weboldal tulajdonosának.

– Nézzük, miben és hogyan fog segíteni a szoftver.

Összegzés a vendégblogolás automatizálásához!

A vendégblogolás a legbiztonságosabb, és egyben a legidőigényesebb linképítési technika. A fenti eredményeket látva viszont megéri megcsinálni. Minimális kockázat mellett, maximális keresőoptimalizálási eredmény.

A fent bemutatott szoftveres linképítési tippek nagyban felgyorsítják a vendégblogolás folyamatát és segítenek olyan erős linkpartnereket keresni rövid időn belül, akik együtt fognak majd veled működni.

Úgy hiszem ezzel a szakmai cikkel is tudtam segíteni abban, hogy a keresőoptimalizálás folyamatát még jobban átlássátok, és hogy megismerjetek egy olyan szoftveres linképítési technikát, amit csak a profi linképítők használnak, és általában csak külföldön.

Tudom, újra nagyon hosszú lett a szakmai rész, viszont ha becsületesen rászánjátok az időt ennek a szoftvernek a beállítására, akkor nem csak rengeteg pénzt, időt spóroltok meg magatoknak, hanem lesz egy olyan stabil linkhálózata is a weboldalatoknak, amiért a Google nem fog büntetni.

Ha elakadnátok valahol, akkor szívesen válaszolok. Tegyétek fel itt a kérdést a cikk alatt vagy a zárt Facebook csoportunkban. Jó megvalósítást, és stabil eredményeket kívánok. Ha még nem vagy előfizetőnk, de érdekel a cikk, akkor részleteket itt találsz!