[ratings]

Mi a linképítés, és miért van rá szükség? – Két tényező tudja a legjobban befolyásolni a Google helyezéseket. Ezek a tényezők a minőségi tartalom, és a weboldalra mutató linkek. Ha nem mutat az weboldaladra elegendő mennyiségű link, ami hiteles forrásból és minőségi weboldalról érkezik, akkor bizony linképítésre van szükség. De mik azok a tényezők, amikre figyelni kell, ha nem akarunk a Google-től büntetést kapni? Ez az oktatóanyag az alapok megértésében, és a “legális” linképítésben fog segíteni.

Mi ez a linképés kezdőknek alap képzés

Az előző oktatóanyagban azt mutattam meg, hogy hogyan vizsgálhatod meg a backlink hálózatát a weboldaladnak, és ha szükséges hogyan optimalizálhatod. Ha az optimalizálás során alig-alig maradtak olyan backlinkjeid, amik érnek valamit, akkor kell linket építeni. Igen, de mit kell erről tudni, és hogyan kell ezt csinálni?

Kezdjük az elejétől! – Ne ijedj meg, nem lesz hosszú!

Pár évvel ezelőtt a linképítés annyiból állt, hogy minél több weboldalról kellett olyan linket szerezni, ami a saját oldalunkra mutat. Ebben az időszakban rengeteg olyan weboldal-hálózat jött létre, amikre ha kikerült a linkünk, akkor az javítani tudott a helyezéseinken.

Ezek a manipulatív, spam technikák nagyban torzították a Google találati listáját, mivel nem a valóban értékes tartalmak voltak elől. A Google válasza erre a tevékenységre a Pingvin algoritmus volt, ami már 2012-ben, az első indításkor tömegesen büntette a weboldalakat. Bedőlt a spam-linképítés rendszere.

Linktáras linképítés és a Google Pingvin hatása.

Linktáras linképítés és a Google Pingvin hatása.

A Pingvin algoritmus a kezdetekben csak időközönként futott, és büntette a linkspam tevékenységet használó weboldalakat. Most folyamatosan fut és értékeli a weboldalunk linkjeit. Meghatározza, mennyire vagyunk erősek és hitelesek a témában, és ez alapján rangsorolja be az oldalunkat.

Ebből az oktatóanyagból megtudod, hogy hogyan érd el azt, hogy a weboldalad hiteles legyen a Google szemében a Te témádra. Ha átlátod a folyamatot, és ezeket a linképítési technikákat használod, akkor stabilan a Google elejére fogod tudni szögezni a weboldalad.

Nézzük először az alapokat. Majd következzenek azok a technikák, amik nem időszakos eredményeket hoznak, hanem stabilan a Google elejére juttatnak úgy, hogy azt a helyezést egy algoritmus frissítés sem fogja elvenni.

Utószó a kezdő linképítés tanfolyamhoz

Újra sikerült egy olyan több mint 4.000 szavas oktatóanyagot példákkal, technikákkal, folyamat leírásokkal összeállítani, ami hasznodra lesz a sikeres linképítésben.

Többször megfordult a fejemben, hogy használjam-e a 2010-2012-es bullshit szlogeneket, hogy fekete vagy fehér kalapos linképítés, és a többiek, de erről rengeteg keresőoptimalizálási weboldal ír a mai napig is. Ezért úgy döntöttem, hogy hagyom a dolgot, ezt megtanulhatjátok mástól is, inkább arra fókuszáltam, hogy valóban adjak olyan linképítés tudást, ami 2019-ben, és utána is úgy fog működni, hogy ne kaphass a Google-től büntetést.

Ha elvégzed ezt a képzést – és persze becsületesen -, akkor biztosra veszem, hogy meg lesz a Google első hely. Igaz, hogy alap képzésnek szántam ezt az anyagot, de mivel már a régi technikák halottak – és ezeknek az ismételgetése felesleges -, ezért muszáj volt haladóbb technikákat is bemutatnom, hogy valóban legyen eredménye a linképítésnek.

Ha nem értesz valamit, akkor olvass vissza. Ez olyan anyag lett, hogy lehet jegyzetelned is kell, de hidd el meg fogja érni átrágnod magad a dolgokon, mert az egyik legfontosabb rangsorolási tényező még mindig a linkek.

Patyolat tiszta linkhálózat, és hiteles minőségi backlinkek nélkül csak “bohóckodás” ez az egész!

Bekerülsz egy linktárba, majd lebüntet a Google, sikerül kikerülni a büntetés alól, majd újra megtanítják neked, hogy hogyan linképíts okosban. És minden kezdődik elölről!

Szánd rá magad, tanuld meg ezeket az alapokat, használd a haladóbb technikákat, és kérdezz, ha valamelyik rész nem világos! Itt vagyok, segítek!