[ratings]

A kulcsszókutatás és kulcsszóelemzés rendkívül fontos egy keresőoptimalizálási projekt esetében. Nem egyszer találkoztam olyan weboldallal, ahol rengeteg tartalom került publikálásra, viszont a Google egy látogatót sem adott annak ellenére, hogy SEO szempontból rendben volt a weboldal. Hogy elkerülhesd a felesleges munkát, a keresőoptimalizálást kezdd ezzel a cikkel.

Mint ahogy fenn említettem, ennek a folyamatnak kell, hogy képezze a keresőoptimalizálás alapját. Ha nincs kidolgozott kulcsszó stratégiád. Nem keresel témába vágó kulcsszavakat. Ha nincs elemzés, hogy tudd, pontosan mire számíthatsz az optimalizálás végén, akkor csak „vakon” optimalizálgatod a weboldalad.

A kulcsszavakat használjuk a tartalomgyártáshoz. A létrehozott tartalomra a kulcsszó stratégia alapján épülnek linkek. A kulcsszavak mérőszámai alapján tudod mekkora versenyre és látogatószámra számíthatsz. Így tudod kiszámolni, hogy egy kiválasztott kulcsszót megcélozz-e vagy sem, mert nem fog megtérülni a befektetett energia.

Keresőoptimalizálás kulcsszó helyezés a SIBA Tech Kft weboldalánál.

„Keresőoptimalizálás” kulcsszó Google TOP 3-10 helyezése a SIBA Tech Kft weboldalánál.

A cégünk weboldalánál sokáig fontosnak tartottam, hogy a „keresőoptimalizálás” kulcsszóra a Google első 10 helyezett között legyen a weboldal. Ebben az időszakban teljes SEO projektek kivitelezésével és tanácsadással foglalkoztam.

A „keresőoptimalizálás” kulcsszóra nagy a verseny, így szinte mindig volt munka azzal, hogy a helyezéseket megtartsam. Hogy miket csináltam ezért, arról itt olvashatsz bővebben. Rengeteg időt vett el ez a feladat abból az időkeretből, amit az ügyfelekre, vagy a családomra kellett volna szánnom.

Egy statisztikázást követően kiderült, hogy ezekre a kulcsszavakra érkező látogatók, csak árajánlatot kértek és nem rendeltek szolgáltatást. Rendkívül alacsony volt a konverzió. Ezért döntöttünk úgy akkor, hogy elengedtük ezt a kulcsszót, és más profitábilisabb, célirányos kulcsszavakra optimalizálunk.

És hogy miért mondtam el ezt? – Ha nem a céljaidnak megfelelően választasz SEO kulcsszót, akkor csak az energiád, és az időd „eszi” meg a projekt, viszont bevételed nem keletkezik belőle. Ezért kell, hogy fontos legyen a kulcsszó stratégia, ha úgy döntesz, hogy keresőoptimalizálásból is szeretnél bevételt szerezni, nem csak látogatókat!

Mint az Online Marketing területén, itt se lövünk minden kulcsszóra, amiről azt gondoljuk, hogy sok látogatót ad és a nagy számok törvénye alapján ezek közül, majd úgyis vásárol valaki. Ha nincs kiszámolva a megtérülés, akkor lehet pont Te is ugyanúgy jársz, mint mi a kezdetekben. Rengeteg energiát ölünk olyan kulcsszavakba, amik nem illettek az üzleti tervünkhöz.

Ebben a cikkben megmutatom, hogyan csinálj meg lépésről lépésre egy kulcsszó kutatást, és kulcsszó elemzést. Majd egy másik cikkben végigvesszük, miért kell ezekhez a kulcsszavakhoz stratégiát összeállítani.

Kulcsszókutatás és kulcsszóelemzés összefoglaló

Napjainkban már nem működik a régifajta SEO kulcsszókutatás. Főleg akkor nem, ha a weboldalunkat üzleti célokra használjuk. A Google már szövegkörnyezetet olvas és nem a szavakat számolja. Egyre jobban kezd elterjedni a hang alapú keresés, ami szintén felborítja a kulcsszó kutatási trendeket. Minden megváltozott, és ha nem lépsz ebben az ügyben, akkor lemaradsz.

Ebben a kulcsszókutatási és elemzési útmutatóban, körülbelül 5.000-5.500 szóban lépésről lépésre végig jártuk, hogy mit kell most már másképp csinálni, ha látogatókat, és vásárlókat is szeretnél szerezni a keresőoptimalizálással. Ez a cikk felér egy tanfolyammal, amit ha végig olvasol és meg is csinálod a leírt technikákat, ugrásszerű látogatóforgalmat fogsz tudni generálni.

Csináld meg becsületesen a lépéseket, és neked nem kell éveket elvesztegetned azzal, hogy alap hibákat követsz el ennél a nagyon fontos lépésnél.

Megpróbáltam minden lépést pontosan és nagyon, de nagyon részletesen leírni. Pontos útmutatót kaptál, mit csinálj másképp, mint eddig. Ennek ellenére – mivel hatalmas a tananyag és a leírás -, ha valami nem érthető, akkor nyugodtan kérdezz itt a cikk alatt, vagy a zárt Facebook csoportunkba. Szívesen válaszolok, ha elakadsz a kulcsszókutatás bármelyik lépésénél.