Így elemezd ki a weboldaladra mutató backlinkeket, és javítsd a linkálózatod a SEO SpyGlass szoftverrel!

Szerző: |2018-11-21T16:15:05+00:002018. november 21.|Kategória: SEO|Téma: , |
 • Így elemezd ki a weboldaladra mutató backlinkeket, és javítsd a linkálózatod a SEO SpyGlass szoftverrel!

Értékelés: 1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (4 szavazat értéke: 5,00 csillag!)

Loading...

A keresőoptimalizálás sikere nagyban múlik azon, hogy milyen linkek mutatnak a weboldaladra. Ezeket a linkeket hívjuk backlinkeknek. Ha ez a linkhálózat egy picit is spam jelleget mutat, akkor a Google első helyének a megszerzése sem fog összejönni. Ebben az oktatóanyagban bemutatom a SEO SpyGlass backlink ellenőrző funkcióját. Ha elolvasod a cikket, akkor ezek után nem fog gondot okozni egy backlink elemzés elkészítése, és a linkhálózat korrigálása SEO szakember segítsége nélkül.

Ebben a cikkben végig megyünk a teljes backlink elemzés folyamatán. Megismered az alapfogalmakat, amik szükségesek a méréshez. Bemutatom neked a SEO SpyGalass linkelemző eszközt, és beállítjuk, hogy a mérés során használható adatokat kapj. Megmutatom azokat az értékhatárokat, amiket ha átlépsz, akkor nem előre halad a weboldalad a Google találati listájában, hanem visszafele.

SEO SpyGlass konkurencia linkhálózat, és backlink ellenőrző eszköz.

SEO SpyGlass konkurencia linkhálózat, és backlink ellenőrző eszköz.

Érdemes rászánni az időt erre a szakmai cikkre, mert a keresőoptimalizálás sikere nagyban függ a weboldaladra mutató linkek összetételétől, és az sem elhanyagolható tény, hogy rengeteg pénzt tudsz magadnak megspórolni, ha ezt nem egy SEO szakember fogja neked megcsinálni.

Összegzés a backlinkelemzés szuperposzthoz!

A backlink hálózat optimalizálása az egyik legfontosabb dolog, ha egy Google helyezés megszerzése a cél. Fontos ez a feladat akkor is, ha linképítésre szánjuk magunkat. Ha nincsenek meg ezek az információk, és elborul a linkhálózat kényes egyensúlya, akkor nagyon sokáig nem jutunk a Google elejére. Rosszabb esetben úgy is járhatsz, mint az oldal tetején látható példában szereplő weboldal.

A SEO SpyGlass backlink ellenőrző eszköze ennek a részfeladatnak a kivitelezésében tud nagyon nagy segítséget nyújtani, főleg akkor, ha úgy használod, ahogy én bemutattam. Pontos adatok alapján tudsz dolgozni, és döntéseket hozni, amik nem fogják veszélyeztetni a weboldalad egészségét.

Ha mással csináltatod a linképítést, akkor tartozol neki annyival, hogy a linkhálózatod rendbe legyen, mert ha egy eleve hibás backlink hálózatra kezdenek el építeni linkeket, akkor nagy baj is lehet, és általában ilyenkor a linképítő szakembert szokták szidni.

Könnyítsd meg a magad és a linképítő munkáját, hogy egy tökéletes backlink hálózattal rendelkező weboldallal kelljen dolgozni. Így éred el leghamarabb a Google első helyét!

Ez a cikk is körülbelül 5.000 szó lett, amiben megpróbáltam nagyon alaposan körbejárni a témát, hogy minden apró részlet tisztázásra kerüljön. Ha mégis maradtak kérdéseid, tedd fel itt a poszt alatt, vagy a zárt Facebook csoportunkban!

Használjátok, haszonnal ezt a szakmai cikket!

Szerző:

Keresőoptimalizálási tanácsadó. Szakterületem a WordPress weboldalak optimalizálása és az organikus látogatószám növelése. Ügyfeleim között megtalálhatóak a hazai KKV weboldalak üzemeltetői, épp úgy mint a nagyobb multinacionális cégek is.

5 hozzászólás

 1. Szabolcs M 2018. 11. 24. at 09:14 - Reply

  Sziasztok,

  A “page not found”, “link is missing” törölhetőek?Nem lesz baj belőle? Jó sok van belőlük. Lényegében 811 baclink pageből 57 backlinks van amiből “dofollow” 43 backlinks..Amúgy a cikk alapján jó monden értékem…

  • Sipos Csaba 2018. 11. 29. at 06:48 - Reply

   Ha gondolod törölheted a “page not found”, “link is missing” linkeket, de nincs jelentősége. Az egyiknél már nem létezik az oldal ahol volt a link. A másik esetben pedig nincs ott a link. Ahol nincs ott a link, azokat érdemes vizsgálni, mert onnan kaptál linket viszont valamiért törölték.

 2. Zoltán C 2018. 11. 28. at 22:25 - Reply

  Szia Csaba!

  Szoftver segitsével tudok olyan pl. Linkkatalógus vagy olyan weboldalt keresni ahol dofollow az értéke? Ha nem akkor milyen más alternatíva van?

  Köszönöm és sokat megértettem a program működéséről.

  Zoltán

  • Sipos Csaba 2018. 11. 29. at 06:47 - Reply

   Ez a szoftver csak arra alkalmas, hogy vagy a saját weboldaladra, vagy a konkurensed weboldalára mutató linkeket megkeresse és kiértékelje.

   Ha az a kérdés, hogyan szűrd ki azokat a linkkatalógusokat ahol a teljes értékű linkek vannak, azaz dofollow linkek, akkor azt Backlink Profil => Backlinks szekcióban találod és ott ki tudod választani, hogy csak a dofollow, teljes értékű linkeket mutassa.

   Ha az a kérdés, hogy építenél linket és katalógusokat akarsz keresni, amik dofollow linket adnak, akkor azt kétféleképpen tudod megoldani.

   1) Vagy rákeresel ezzel a szoftverrel a konkurensed backlink hálózatára, és a fenti módon szűröd a dofollow linkeket, és így már tudsz válogatni azok közül az oldalak közül, ahová be tudsz kerülni.

   2) A SEO PowerSuite programcsomagnak van egy másik szoftvere a LinkAssistant, ezt szoktuk linképítéshez használni. Ehhez jön majd egy cikk, mert elég sok mindent tud, de addig is szétnézhetsz benne. Ezzel a szoftverrel elég sokféleképpen tudsz olyan weboldalakat keresni, ahová kikerülhet az oldaladra mutató link.

   Ezeknek nézz utána, és ha valami még nem érthető, akkor kérdezz. Szívesen válaszolok.

   Csaba

 3. Zoltán C 2018. 11. 29. at 12:41 - Reply

  Csaba, köszönöm a gyors választ, értem egyenlőre az első opciót használom és maradok is ennél. Még csak most kezdtem el,. írtam pár blogot is, várom a hatását.

  Üdv,.
  Zoltán

Szólj hozzá! - Kíváncsiak vagyunk a véleményedre.